Bullet Journaling

Een bullet journal bundelt al je gedachten op één plek bij elkaar, waardoor je eindelijk terug wat overzicht krijgt en je je gedachten niet meer als losse deeltjes moet gaan zoeken in je talloze post-its en aparte lijstjes. Een bullet journal wordt gezien als een analoog systeem voor deze digitale tijden. Ryder Carroll, de bedenker van het systeem omschrijft het als an analog system for the digital age that will help you track the past, organize the present and plan for the future.

Hoe goed klinkt dat?

Onderzoek toont bovendien aan dat wanneer je iets old fashioned noteert of tekent, je veel meer tot rust komt en je beter kan onthouden dan wanneer je dit digitaal gaat doen. Hoef je te kunnen tekenen of handletteren om te starten met een bullet journal? H-E-L-E-M-A-A-L niet. Kan je dit doen wanneer je er de tijd of zin voor hebt? Absoluut. Het kan een vorm van mindfulness zijn, een hobby, wat me-time. Maar evengoed louter een efficiënt planningssysteem om je hoofd weer vrij te maken.

DE WORKSHOP

In deze workshop vertelt Tinneke je alles over het systeem.

VOOR WIE

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft niet te kunnen tekenen of handletteren. Mensen die met handlettering bezig zijn kunnen via de bullet journal hun handlettering zeer functioneel gaan gebruiken.

DE WORKSHOPGEVER

Tinneke Van Sande is grafisch vormgever en zot van typografie en taal. Met een eigen zaak en drie kleine kinderen is het ook voor haar elke dag opnieuw zoeken naar een manier om alle ballen in de lucht te houden. De bullet journal zorgt bij haar voor meer rust en structuur, en vooral voor een minder vol hoofd.

 

www.helloalice.be